Friday, October 3, 2008

Uusi alku, uudet uunitOlen asunut täällä Etelä-Saksassa vuoden ja pärjännyt vaatimattomassa opiskelija-asunnossani tähän asti pelkällä keittolevyllä. Saksassa kun on tapana muuttaessa kantaa keittiö mukana seuraavaan asuntoon. En kuitenkaan nähnyt järkevänä ajatuksena roudata Suomesta asti jääkaappi-pakastinta ja liettä, joten nyt kun toinen vuoteni tanssin opinnoissani jatkuu, päätin järjestää elämäni täällä hiukan helpommaksi ja herkullisemmaksi ja ostaa syksyn kunniaksi uunin. Pienen mutta toimivan sellaisen.
Eräs toinenkin seikka vaikutti uunin osto hankintaani. Nimittäin se, että olisi sääli jättää kokeilematta kaikki ne reseptit joita tämä alue eli Baden-Württenberg ja naapuri alue Alsace tarjoaa, torien tarjonnasta puhumattakaan.

Kuitenkin tällaisena sateisena arkipäivänä, koti-ikävän ja nälän yllättäessä, päätin rullata villasukat jalkoihin ja näin alkuun vihkiä uunini käyttöön perinteisellä
makaronilaatikolla:

Sain läksiäislahjaksi mummiltani Kotiruoka-kirjan ja seuraava ohje on siitä poimittu. Olen pienentänyt reseptiä puoleen annokseen sillä useimmiten kokkailen vain itselleni.

2,5 dl makaronia
150 g jauhelihaa
sipuli
kananmuna
3 dl maitoa
suolaa,
valkopippuria
ja
paprikajauhetta
juustoraastetta

Keitä makaronit vedessä ja valuta lävikössä.
Paista jauheliha ja pilkottu sipuli ja mausta suolalla, valkopippurilla ja paprikajauheella.
Sekoita seos makaronien kanssa ja kaada voideltuun uunivuokaan.
Riko kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää maito.
Kaada vuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista 175 asteessa 1 h. Tarjoa ketsupin kanssa!
Lähde: Kotiruoka, Otava

No comments: