Monday, October 6, 2008

Sunnuntainen inspiraationi


Polentapussi hyllylläni tuli vihdoin avatuksi kun innostuin sunnuntai-aamuna leipoa sconesseja. Selailin pitkään erinäisiä reseptejä, kunnes löysin sopivan josta sitten kuitenkin jätin kaiken ylimääräisen krumeluurin eli kuivatut marjat, vaniljauutteet ja appelsiinin kuoret pois. Sokeriakaan ei olisi tarvinnut minun makuuni olla niin paljon kuin alkuperäisessä mainittiin. Jos sinulla ei satu juuri olemaan maissijauhoja kaapissasi, voit ihan hyvin jättää ne pois ja tehdä koko taikinan vehnäjauhoista. Skonssin teko reseptejä on varmasti melkein yhtä monta kuin leipojaakin, tässä kuitenkin minun yksinkertaistettu versioni.






Polenta skonssit 6 kpl.


280 g vehnäjauhoja
50 g maissijauhoja (polentaa)
50 g sokeria (jos et pidä makeasta, voit vähentää määrää)
1 rkl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
240 ml kermaa
1 kananmuna

Kuumenna uuni 220 asteeseen.
Yhdistä kulhossa jauhot, polenta, sokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita erillisessä astiassa keskenään kerma ja muna ja lisää sitten jauhoseokseen.
Sekoita taikinasta tasaista massaa ja vaivaa/taittele vielä jauhotetulla työpöydällä vain muutaman kerran, jotta taikina säilyy kuohkeana.
Muotoile siitä lätty, joka on halkaisijaltaan n. 20 cm ja korkeudeltaan 3-4 cm. Leikkaa se sitten puoliksi ja puolikkaat vielä kolmee osaan, niin että sinulla on 6 kolmiota. Asettele kolmiot pellille, sivele kananmunalla, kermalla tai maidolla ja paista 15-20 minuuttia.
Valmiit skonssit ovat kullankeltaisia ja ne kannattaa tarjoilla tuoreina voin tai tuorejuuston ja hillon kanssa.


Inspiraation lähde: www.joyofbaking.com

No comments: