Friday, October 3, 2008
Mikä on endiivi?
Ei, se ei ole sanaluokka vaan lehtivihannes josta valmistin keittoa. Se eksyi mukaani torilta vain siitä syystä että käsiini sattui viime viikolla endiivikeiton resepti eräästä ilmaisjakelulehdestä. Maultaan se osoittautui voimakkaaksi enkä ihmettele jos joku ei siitä pidä. Itse jouduin ensimmäisen lusikallisen jälkeen tämän kysymyksen eteen mutta tulin siihen tulokseen, että hyvää se on!
Endiviensuppe
1 endiivisalaatti
1 sipuli
1 rkl voita
1 rkl hunajaa
2 rkl jauhoja
1 litra kasvislientä
100 g ranskan kermaa
suolaa, pippuria ja jauhettua muskottipähkinää
Pese endiivi ja poista kanta. Leikkaa salaatti suikaleiksi. Pilko sipuli.
Sulata voi kasarissa, lisää hunaja ja kuullota sipulia. Lisää salaatti ja paista kunnes se taittuu kasaan. lisää jauhot ja kypsennä vielä minuutin tai kaksi.
Kaada lieni sekaan ja kiehauta. Lisää ranskan kerma ja soseuta sauvasekoittimella.
Mausta suolalla, pipurilla ja muskotilla.
Lähde: Alnatura Journal
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment