Sunday, October 5, 2008

kurpitsaa ja kanelia

Kojut ovat nyt täynnä kaiken värisiä ja muotoisoisia kurpitsoita. Aloitin Butternut squash-nimisestä kaverista ja valmistin siitä keittoa paahtamalla sitä ensin uunissa, jonka jälkeen lisäsin sen lihaliemeen ja soseutin. Tämä kurpitsa osoittautui todella makeaksi ja kaneli oli oiva mauste muutaman muun lisäksi. Nokare maustamatonta, paksua jogurttia toi raikkaan lisän keiton päälle!






Butternut squash keitto (neljälle)


Butternut kurpitsa
sipuli
valkosipulin kynsi
litra lihalientä (kasvisliemikin käy)

0.5 tl kanelia

0.5 tl muskottipähkinää jauhettuna
0.5 tl currya
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
maustamatonta jogurttia

Poista kurpitsasta siemenet ja pilko palasiksi (kuoria ei tarvitse poistaa). Puolita kuorittu sipuli. Lataa kaikki kasvikset uunivuokaan.
Leikkaa valkosipuli muutamaan osaan ja litistä leikkuulautaa vasten niin, että niiden koostumus menee rikki. Yhdistä ne ja mausteet kipossa ja sekoita oliiviöljyn kanssa. Hiero seos kasviksiin ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmeitä ja kypsiä.
Kuumenna lihaliemi kattilassa ja lisää kypsät kurpitsat ja sipulit liemeen. Keitä vain minuutin ajan ja soseuta sauvasekoittimella. Voit vielä lisät mausteita oman maun mukaisesti.
Halutessasi voit jo tässä vaiheessa sekoittaa kolme ruokalusikallista jogurttia keittoon tai/ja lautasella keiton päälle.


Inspiraation lähteet: Jamie Oliver, Alaston Kokki, WSOY, allrecipes.com

No comments: