Friday, October 3, 2008
Kaffee&Kuchen
Vietin kauniin syyskuisen lauantai-päivän kaupungilla ja toreilla heiluen kun huomasin nälän yllättäneen. Olin siinä vaiheessa jo valmistautunut ajatukseen luumupiirakan leipomisesta illemmalla ja olin ostanut tarvikkeetkin valmiiksi. En kuitenkaan nähnyt minkäänlaista estettä mennä lounaaksi kahville & kakun palalle, sillä nyt ei äiti ole näkemässä mitä syön ja milloin. Kaffee & Kuchen taitaa täällä olla yhtä selvä termi kuin meillä kahvi ja pulla. Kakku kulttuuri Saksassa onkin rikas ja näyttävä ja etenkin juustokakuissa riittää tarjontaa. Tänään kuitenkin maistoin Johannisbeer Wäheä. Suomeksi murotaikina-pohjaista piirakkaa jonka päällä punaviinimarjoja marenkikuorrutuksella. Ruokajuomana kulhollinen maitokahvia.
Zwetschgendatchi eli luumupiiras
200 g jauhoja
200 ml maitoa
3 rkl sokeria
1 kananmuna
400 g luumuja
50 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
kanelia
Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivijauhe, sokeri ja suola.
Sulata margariini ja riko kananmunan rakenne ja lisää ne ja maito kuivien ainesten joukkoon.
Sekoita puukauhalla kunnes seoksesta tulee tasaista taikinaa ja levitä pellille.
Halkaise luumut ja irrota kivet. Aseta luumut vieri vierekkäin taikinan päälle, ripottele päälle kanelia ja paista 180 asteessa 45 minuuttia- 1 tunti.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment