Saksalaiset ovat kovia syömään riisipuuroa. Täällä sitä pidetäänkin jälkiruokana tai välipalana eikä ainoastaan jouluisin syötävänä herkkuna. Tästä syystä aloitin tämän sunnuntaisen päivän sängyssä kirjaa lukien, sillä aikaa kun puuro valmistui uunissa.
Tuulahduksen Italiasta tähän aamiaiseen toi puuroriisinä toiminut arborio riisi.
Ruokajuomaksi sopi mainiosti kupillinen mustaa kahvia, vaikken yleensä kahviani ilman maitoa juokaan!
Uuni-arborioriisipuuro yhdelle
0,5 dl arborio riisiä
3,5 dl täysmaitoa
ripaus suolaa
Laita ainekset uunin kestävään yhden annoksen kokoiseen vuokaan ja anna kypsyä 1-1,5 tuntia uunin alaosassa.
Jos syöjiä on enemmän voit valmistaa monta pientä annosta tai moninkertaistaa tarvikkeiden määrän ja käyttää suurempaa vuokaa.
Maistuu kanelin ja sokerin kanssa!
Friday, October 3, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment