Friday, October 3, 2008

Torilta saa eurolla nipun mangoldia.





Ostin sitä ensimmäisen kerran viime keväänä ainoastaan visuaalisista syistä. En ollut aiemmin tiedostanut tällaisen kasviksen olemassa oloa, mutta kun sen neon-väriset varret sokaisivat minut, nippu lähti oitis mukaani. Ihanan ulkonäkönsä lisäksi se myös maistuu hyvältä!




Mangoldi-vuohenjuustoquiche


Monkeyfoodin sivuilta (alunperin Peppermintiltä bongattu) löysin nerokkaan reseptin pohjaa varten. Linsseistä, kaurahiutaleista ja kananmunasta syntyy ravitseva ja herkullinen vaihtoehto perinteiselle taikinalle.

Täyte:

3-4 kpl mangoldia varsineen ja lehtineen

70 g murenevaa vuohenjuustoa
2,5 dl kermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa


Ryöppää mangoldin lehtiosia kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan ja kuullota n.15 cm:n pituisiksi leikattuja varsia hetki voissa pannulla.
Purista vedet ryöpätyistä lehdistä pois ja hienonna.
Sekoita kerma, kananmunat, murennettu vuohenjuusto, hienonnetutu lehdet ja mausteet keskenään.
Asettele esipaistetun pohjan päälle varsiosat ja kaada seos päälle.
Paista vielä 30 minuuttia 200 asteessa.



Lähde: monkeyfood.net


No comments: