Sunday, October 12, 2008

A simple soup



This is such a simple recipe that I had to think twice before posting it. I decided to post it anyway because it is simply delicious. And beautiful.

Tässä on niin yksinkertaisen keiton resepti, että mietin kaksi kertaa kehtaanko edes julkaista sitä. Päätin kuitenkin julkaista sillä tämä keitto on yksinkertaisesti hyvää. Ja kaunista.

Punajuurikeitto (kahdelle)

2 keskikokoista punajuurta
peruna
sipuli
1 rkl omenaviivietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria
5 dl kasvislientä

jogurttia, smetanaa tai creme fraichea päälle


Keitä pestyt punajuuret ja kuorittu peruna kypsiksi (noin 45 min). Kaada keitinvesi pois jaanna punajuurien jäähtyä hetken, kuori ja pilko paloiksi. Kiehauta kasvisliemi ja lisää punajuuret ja pilkottu peruna.
Soseuta ja lisää mausteet ja etikka.
Erillisessä pannussa kuullota hienonnettu sipuli ja sekoita keittoon.
Tarjoile rapean maalaisleivän kanssa.


Beetroot soup (for two)

2 medium sized beetroots
1 potato
1 onion
1 tbs apple vinegar
salt and sugar to taste
black pepper
500 ml vegetable stock

jogurt or sour cream


Wash beetroot and peel potato. Cook in boiling water until soft (about 45 min.). Pour water away and let the beetroots cool for a moment and peel.
Bring vegetable stock to boil and add diced beetroots and potato, vinegar, sugar and salt. Puree with a processor. Keep on medium heat.
Sauté onion on a pan with some olive oil, then add this to the soup.
Serve with a drop of jogurt or sour cream and good bread.

No comments: