Friday, October 3, 2008

Korppunsa kullakin


Kahviin on aina kiva kastaa jotakin. Suomessa dippaan mielelläni korppua tai pullaa, mutta koska en ole nyt Suomessa, ajattelin ottaa naapuri maasta Italiasta mallia ja tyrkätä kuppiini cantuccinin. Totesin sitten että niitähän voi tehdä ihan itse!

Cantuccinit manteleilla ja suklaalla

100 g mantelirouhetta
130 g sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
245 g jauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata


Aloita paahtamalla manteleita 180 asteisessa uunissa korkeintaan 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat hiukan saaneet väriä.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola erillisessä kulhossa ja lisää sitten sokeri-muna seokseen. Taittele sekaan myös mantelit ja puolen sentin kokoisiksi paloiksi murskattu suklaa.
Siirrä taikina leivinpaperille ja muotoile siitä noin 30 cm:n pituinen ja 10 cm:n levyinen halko.
Paista 180 asteessa 25 minuuttia ja anna sitten jäähtyä ritilällä 10 minuutin ajan.
Leikkuulaudalla leikkaa 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi hiukan diagonaaliin ja asettele viipaleet leivinpaperille.
Paista cielä 10-15 minuuttia, kunnes keksit ovat kullan ruskeita. Anna jäähtyä ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Lähde: www.joyofbaking.com

No comments: